Vyberte stranu

Suroviny

cukor práškový 70 g
múka hladká 350 g
maslo 240 g
vajce celé 1 ks
orechy mleté 70 g
zmiešaný práškový a vanilkovým cukor na obalenie

Postup

Hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a zmäknuté maslo dobre zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a asi dve hodiny necháme odležať v chladničke. Z cesta potom robíme asi 1 cm hrubé valčeky, z ktorých tvarujeme malé rožteky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C cca 10 – 12 min. Po vytiahnutí ich poposúvame a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

  • počet porcií 38
  • čas prípravy 15 min. + 2 hod.
  • čas pečenia 10 – 12 minút
  • teplota rúry 170°C

 

ZDROJ: Kniha Tradičné račianske koláče
Share This