Vyberte stranu

Prinášame Vám recept na fantastickú trenú bábovku:

Suroviny

múka polohrubá výberová 300 g
cukor práškový 250 g
Hera 160 g
prášok do pečiva 1 ks
vanilkový cukor 1 ks
vajcia 4 ks
soľ štipka
kakao 2 PL
mlieko 1,5 dl
tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
zmiešaný práškový a vanilkovým cukor na posypanie

Postup

Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme nakrájanú zmäknutú Heru
a vymiešame dohladka. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Potom do žĺtkovej
masy po troške striedavo pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Na záver do cesta
zľahka vmiešame tuhý sneh. Keď je cesto hotové, rozdelíme ho na tri časti a do jednej z nich
vmiešame kakao. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy striedavo lejeme najskôr biele
cesto, naň kakaové cesto a na záver navrch vylejeme opäť biele cesto. Pečieme v predhriatej rúre
pri teplote 170°C cca 50 min.
Upečenú bábovku po vychladnutí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým
cukrom.

počet porcií 12 – 16 ks
 čas prípravy 20 min.
 čas pečenia cca 50 min.
 teplota rúry 170°C

 

ZDROJ: Kniha Tradičné račianske koláče
Share This