Vyberte stranu

Suroviny

múka hladká 200 g cukor práškový 100 g orechy vlašské mleté 200 g tuk 200 g čokoláda strúhaná 60 g vajce 1 ks cukor vanilkový 1 ks škorica mletá štipka klinčeky mleté štipka kôra z citróna, strúhaná z ½ ks Práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočinúť 1 – 2 hodiny. Potom ho sformujeme do valčeka, z ktorého odkrajujeme kúsky veľké asi ako vlašský orech a riadne ich vtláčame do suchých formičiek. Pečieme v rúre predhriatej na 160°C asi 12 – 15 min. Upečené ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali vanilkový cukor.

  • počet porcií 50 ks
  • čas prípravy 30 min.
  • čas pečenia 12 – 15 min.
  • teplota rúry 160°C

 

ZDROJ: Kniha Tradičné račianske koláče
Share This